dakdekkerij-den-haag-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakbedekking

bitumen-dakbedekking-plat-dak

Dakbedekking vervangen of plaatsen

U kunt kiezen uit meerdere soorten dakbedekkingen. Aan de hand van het type dak dat u heeft kunt u een keuze maken uit de mogelijkheden. De soorten waar u uit kunt kiezen zijn onder andere een groen dak, leien dak, dakpannen dak of EPDM dak.

 • Transparante werkwijze
 • Ervaren dakdekker
 • Alles met u in overleg

Dakdekker Den Haag staat u graag tot dienst omtrent het vervangen of aanleggen van uw dakbedekking. Zo kunt u zorgeloos genieten van een gezond dak, omdat u dan de kans op lekkages minimaliseert en uw dak beter is geïsoleerd. Een dak met een goede isolatie verhoogt de isolatiewaarde van uw woning, waardoor u kunt besparen op uw maandelijkse energiekosten! 

De juiste dakbedekking vinden

Het kiezen van de juiste dakbedekking is natuurlijk erg belangrijk. Anders wordt het plaatsen van de nieuwe dakbedekking een lastige opgave uiteraard. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u met alle genoegen hierbij adviseren.

Het onderhouden van een dakbedekking

Tevens kunt u voor onderhoud aan uw nieuwe of huidige dakbedekking een aanspraak doen op onze diensten. Wanneer uw dak regelmatig wordt onderhouden door een professioneel dakdekkersbedrijf, minimaliseert u de kans op tekortkomingen en calamiteiten!

soorten-dakbedekking
dakbedekking-soorten

Soorten dakbedekkingen

Als u een nieuwe dakbedekking wilt laten aanleggen, kunt u hieronder de verschillende soorten van dakbedekkingen treffen die wellicht van toepassing op u kunnen zijn: 

 • PVC
 • Leien
 • Koper
 • EPDM
 • Groendak
 • Bitumen
 • Zink
 • Aluminium

PVC

PVC is simpel om aan te leggen en is een duurzaam materiaal. Omdat het in de kleur wit te verkrijgen is, kan het relatief minder warmte door laten schemeren in de zomer. Zo krijgt u het koeler. Dakbedekkingen van PVC kunnen wel 25 jaar meegaan!

Leien

Leien is een bijzonder duurzame soort dakbedekking, het kan namelijk wel 40 jaar meegaan! Daarnaast geeft Leien een natuurlijke uitstraling aan uw huis.

Koper

Koper kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als u een schuin dak heeft. Met een koperen dakbedekking kan uw dak dan beter tot zijn recht komen. Een dakbedekking van koper kan tot 80 jaar meegaan!

EPDM

EPDM is een materiaal dat razend duurzaam is. Het is gemaakt van synthetisch rubber en kan tot 40 jaar meegaan. EPDM geeft een elastisch effect aan uw dakbedekking, waardoor uw dakbedekking beter bestand is tegen het afwisselend weer.

Groendak

Groendak zorgt ervoor dat de duurzaamheid van de huidige dakbedekking wordt verhoogd. Het verschil kan gauw oplopen tot 40 jaar! Doorgaans is het gebruikelijk dat een groendak wordt geplaatst op een EPDM, bitumen of PVC dakbedekking.

Bitumen

Bitumen dakbedekkingen komen het meeste voor. Bitumen is namelijk simpel te aanleggen en is een prima duurzaam materiaal. Bitumen kan tot 25 jaar meegaan en is razend bestand tegen de weersomstandigheden van Nederland.

Zink

Als u een hellend dak heeft is een zinken dakbedekking een prima keuze. Zink is voor dakbedekkingen het meest duurzame materiaal en kan buitengewoon goed tot wel 100 jaar meegaan!

Aluminium

Wanneer u een schuin dak heeft kunt u dit bedekken met een aluminium dakbedekking. Aluminium gaat tot 50 jaar mee en is daarmee uiterst duurzaam te noemen. Dankzij haar flexibel karakter kan aluminium eenvoudig aangelegd worden op daken met uitlopende vormen.

De kosten voor dakbedekkingen plaatsen

De kosten aangaande het plaatsen van dakbedekkingen zijn afhankelijk van meerdere factoren. De hoeveelheid van het materiaal en het soort materiaal zijn doorslaggevende factoren hierbij. Om een specifiek kostenplaatje voor u te kunnen scheppen, nodigen wij u graag uit om gebruik te maken van onze gratis dakinspectie.

Gedurende onze gratis dakinspectie zullen wij bij u langskomen om een duidelijk kostenoverzicht te maken van de aanstaande werkzaamheden. Zo weet u precies waar u aan toe zult zijn. Als u ervoor kiest om de werkzaamheden toch niet te laten uitvoeren naar aanleiding van de kosten, prima!

U zit namelijk nergens aan vast. Onze dakinspecties zijn altijd gratis en geheel vrijblijvend. Wij willen namelijk de beste kwaliteit voor de meest betaalbare prijzen aanbieden aan onze klanten!

bitumen-dakbedekking-aanleggen
Welke soorten bestaan er voor dakbedekkingen?

Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen uit meerdere soorten dakbedekkingen. Deze soorten zijn onder andere: een Aluminium, Zink, Groendak, Bitumen, Koper, PVC, EPDM of Leien dakbedekking.

Wat is de prijs om een dakbedekking te laten aanleggen?

Deze is sterk afhankelijk van de situatie die geldt voor u. De kosten worden namelijk bepaalt door het gewenst materiaal, de oppervlakte van uw dak en het type dak dat u heeft. Dakdekkerij Den Haag komt graag bij u langs om een gratis dakinspectie uit te voeren, zodat wij u een helder kostenoverzicht kunnen aanreiken.

Hoeveel tijd gaat een dakbedekking mee?

Wederom is dit afhankelijk van de soort dakbedekking. Denkt u eens ook bijvoorbeeld aan het soort materiaal en diens onderhoud. Ter indicatie kunt u uitgaan tussen de 25 en 100 jaar. Hoe beter u uw dak onderhoud, des te langer de dakbedekking meegaat ten opzichte van een relatief slecht onderhouden dak.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Den Haag
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button