dakdekkerij-den-haag-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

elektronisch-daklekkage-detecteren

Last van daklekkage

Daklekkage leidt geheid tot narigheid. Daarom is het ook een ingrijpende klus om op te pakken.

Wij benadrukken dat het verstandig is om een dakdekker te contacteren wanneer u vermoedens heeft van daklekkage. Blijvende waterschade is immers niet ondenkbaar.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Dakdekker Den Haag is bedreven in het signaleren van de oorzaken bij een lekkage. Wij doen er alles aan om de oorzaken middels de beste apparatuur te achterhalen en weg te werken.

De oorzaken van daklekkage

De oorzaken van een daklekkage opsporen is een flinke uitdaging in de meeste gevallen. Omdat er vaak meer dan één oorzaak de boosdoener is.

Doorgaans kan het liggen aan de dakbedekking die beschadigd is. Via die beschadiging komt het water uw huis dan binnen. Naast een beschadiging aan de dakbedekking, kunnen ook het daklood of de dakgoot getroffen worden met schade. Lekkage kan dus niet rap opgespoord worden, vooral als u een flink dak hebt qua omvang.

Een verstopte dakgoot kan verder ook een aanleiding zijn tot een lekkage. Het kan zijn dat in een dergelijk geval de dakgoot volledig vervangen dient te worden. Laat dit controleren!

oorzaken-daklekkage
gevolgen-daklekkage

De gevolgen van daklekkage

De fysieke waarneming van lekwater kan meestal niet het enig gevolg zijn van daklekkage. Andere gevolgen kunnen vaak niet meteen waargenomen worden, waardoor u tegen de tijd dat dat wel kan te laat kunt zijn en kan de situatie dus nog vervelender uitpakken.

U kunt denken aan de vorming van schimmel. Schimmel is schadelijk voor de dakconstructie van uw dak. Als schimmelvorming te laat geconstateerd wordt kan het zelfs betekenen dat de dakconstructie volledig vervangen dient te worden.

Daklekkage dat op zich laat wachten om verholpen te worden brengt een dure kostenpost met zich mee. Lekwater dat opgenomen wordt door het houtwerk kan verder ook leiden tot houtrot. Onderschat daarom daklekkage niet en grijp bij twijfel in door een dakdekker te contacteren!

Hoe lekkage te herkennen

Staat u ineens in een plas binnen uw woning? Dit kan wellicht de simpelste wijze zijn om daklekkage te constateren. Maar uiteraard kunnen meerdere signalementen aangekaart worden.

U kunt wellicht schimmelvorming treffen op uw muren of aan het plafond. Dat kan betekenen dat u te laat bent met de constatering en melding ervan. Wacht hoe dan ook niet met het melden ervan, want de oorzaken kunnen alsnog geminimaliseerd worden of misschien zelfs weggewerkt worden. Contacteer daarom zonder twijfel een dakdekkersbedrijf dan.

Schimmel kan zich verspreiden en een onaangename geur binnen uw woning afgeven. Een muffe geur is tevens een verschijnsel van schimmelvorming en/of daklekkage.

Verder kunt u wellicht ook in uw woning kringen, gele vlekken of verkleuringen constateren. Hoogstwaarschijnlijk heeft u dan last van een lekkage. Laat de melding ervan niet op zich wachten!

daklekkage-herkennen
Hoe ontstaat een daklekkage?

Een daklekkage kan meerdere oorzaken hebben voor zijn ontstaan. Vaak kan het liggen aan verwaarloosd onderhoud. Tekortkomingen worden zodoende niet tijdig gesignaleerd en hebben geleid tot problemen. Daarom is het verstandig om het dak periodiek te laten onderhouden door een professioneel dakdekkersbedrijf.

Welke problemen kan een daklekkage met zich meebrengen?

Daklekkages leiden tot onheil. Plassen met water binnenshuis hebben is een voorbeeld van een probleem. De dakconstructie kan verder rotten vanwege schimmelvorming. Schimmelvorming kan ook de houten constructie aantasten, waardoor er houtrot kan ontstaan. Dit kan een ongewenste geur binnen uw huis afgeven.

Waaraan herken ik een daklekkage?

Een daklekkage kan herkend worden als u een plas water in uw huis tegenkomt. Ook kunt u schimmelvorming aan het plafond of op de muren aantreffen, wat tot gele vlekken en een onaangename geur kan leiden. De kans is dan groot dat de schade van daklekkage een flinke omvang heeft gekregen. Aarzel dus niet langer dan en contacteer per direct een dakdekker. Wij adviseren u om periodiek een dakdekker langs te laten komen om dergelijke situaties te voorkomen.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Den Haag
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button