dakdekkerij-den-haag-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Schoorsteen

schoorsteen-werkzaamheden

Soorten schoorsteen diensten

Onze ervaren dakdekkers zijn gespecialiseerd in allerlei soorten dakwerkzaamheden. Dakdekker Den Haag is ook bedreven in allerlei schoorsteen werkzaamheden, zoals schoorsteen reparatie en schoorsteen renovatie.

 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • A-kwaliteit apparatuur- 18 jaar ervaring

Schoorsteen lekkage hebben

Als u last ondervindt van lekkage aan uw schoorsteen moet deze zo spoedig mogelijk aangepakt worden. Lekkage is na verloop van tijd schadelijk voor uw dakconstructie, doordat er schimmelvorming kan ontstaan. Door de onvoorspelbare weersomstandigheden en mogelijke achterstallig onderhoud kan schoorsteen lekkage leiden tot zeer ongewenste taferelen.

Watervlekken krijgen aan het plafond of op uw muren is daar maar een voorbeeld van. Lekkage zorgt ook vaak voor een akelige geur binnenshuis, wat na verloop van tijd blijvend kan zijn. Aarzel daarom niet met contact opnemen zodra u vermoedens heeft van een lekkage!

schoorsteen-lekkage
oorzaken-schoorsteen-lekkage

De oorzaken van schoorsteen lekkage

Schoorstenen kunnen al relatief snel signalen van slijtage afgeven. Doordat schoorstenen zo goed als altijd gevestigd zijn op een hoge plek bovenop een dak, zijn ze onderworpen aan de onvoorspelbare weersomstandigheden.

De kans is dus behoorlijk aanwezig dat uw schoorsteen na verloop van tijd schade kan oplopen die kan leiden tot een lekkage De consequenties van lekkage aan een schoorsteen kunnen vervolgens zorgen voor de volgende taferelen: 

 • Verjaarde, gescheurde of losse stenen
 • Poreuze voegen in uw schoorsteen
 • Gescheurde plateau van uw schoorsteen
 • Slecht onderhoud
 • Schoorsteenkanalen die onbeschermd zijn
 • Schoorsteen kap die kapot of verslechterd is

Schoorsteen inspectie uitvoeren

Als u merkt dat u schade heeft aan uw schoorsteen, moeten wij benadrukken dat dit tot ongewenste taferelen kan leiden. Wij raden daarom onze klanten altijd aan om de schoorsteen periodiek te laten inspecteren door een ervaren dakdekker. Voorbehoedend handelen zorgt ervoor dat u problemen en kosten kunt vermijden die flink kunnen oplopen. Een schade aan de schoorsteen kan zorgen voor een lekkage, en een lekkage is doorgaans niet meteen op te merken. Voorkom daarom dat u blijvende schade oploopt aan uw schoorsteen.

Schoorsteen laten reinigen

Het schoonmaken van de schoorsteen wordt vaak onderschat. De schoorsteen staat buiten en hoog, blootgesteld aan het weer. Het kan zijn dat uw schoorsteen vocht absorbeert na verloop van tijd, vooral als de schoorsteen van een oudere woning betreft. Vocht tast de schoorsteen aan en kan het kwetsbaar maken voor schade.

Tevens kunnen mossen en algen zich positioneren op uw schoorsteen na verloop van tijd. Voorkom dat deze gevallen kunnen leiden tot benarde situaties en laat uw schoorsteen periodiek reinigen.

schoorsteen-reinigen
Gaan jullie ook naar de klant bij problemen aan de schoorsteen?

Ja! Dakdekker Den Haag is bedreven is in allerlei soorten dakwerkzaamheden. Problemen verhelpen omtrent een schoorsteen zijn daar een gespecialiseerd onderdeel van.

Wat kan er gedaan worden bij een lekkage aan de schoorsteen?

Lekkage staat zo goed als garant voor benarde taferelen, want de gevolgen kunnen meer zijn dan dat u alleen maar een plas water aantreft binnenshuis. Schimmelvorming is er een relatief extreem gevolg van, omdat schimmels de houten constructie, dakconstructie zelf, het plafond, uw meubels en muren kan aantasten. Als u constateert dat u met lekkage te maken heeft, of vermoedens ervan heeft, aarzel niet en contacteer een dakdekker!

Hoeveel kost het om een schoorsteen te laten inspecteren door jullie?

Een inspectie is bij Dakdekkerij Den Haag gratis en geheel vrijblijvend! Aan de hand van de inspectie maken wij op waar de tekortkomingen bevinden aan uw dak en schoorsteen, zodat wij een transparant kostenoverzicht kunnen opstellen voor u. Zo weet u precies waar u aan toe bent, zonder daarvoor te betalen!

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Den Haag
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button